Maitsvad retseptid

Maitsvad retseptid

Maitsvad retseptid

Bataadifriikad ketšupi-maapähklidipiga

  • Retseptid
  • Bataadifriikad ketšupi-maapähklidipiga

Kutsu lapsed appi ja valmistage suur plaaditäis friikaid. Bataadist ehk maguskartulist valmistatud friikartulid on tervislikud ja maitsvad. Maitsestamiseks kasuta paprikamaitseainet ja julgemad saavad särtsu lisada tšillipulbriga. Kõrvale valmista maapähklitest dipikaste, mis on gluteenivaba.

 

Vaja läheb:

Bataadifriikad:

1 suur bataat

2-3 spl õli

1 tl jahvatatud paprikapulbrit

veidi soola

soovi korral tšillipulbrit

 

Ketšupi-maapähklidip:

100 g röstitud ja soolatud maapähkleid

2 spl Salvest ketšupit

0,5 tl soola

200 ml vett

 

 

Tee nii:

Lõika bataadil otsad maha ja koori bataat. Viiluta ja seejärel tükelda kangideks. Lisa bataadikangidele veidi õli ja puista peale paprikapulbrit, soola ja soovi korral tšillipulbrit. Sega läbi. Kalla bataadikangid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 220-kraadises ahjus 30 minutit kuni bataadikangid on läbi küpsenud.

Samal ajal valmista dipikaste. Selleks pane kõik ained kannmikserisse ja püreesta ühtlaseks. Kui segu tundub liiga paks, lisa veel veidi vett.

 

 

 

Retsepti on koostanud Liisi Laanemäe.
Liisi blogi: http://liisil.blogspot.com.ee

Retseptis kasutatud tooted