Maitsvad retseptid

Maitsvad retseptid

Maitsvad retseptid

Kaerahelbe purukook pohlamoosi ja õuntega

  • Retseptid
  • Kaerahelbe purukook pohlamoosi ja õuntega

Koduse maitsega pühademaius, mis annab magusa lõpunoodi igale sinu talvisele einele. Pealt krõbe ja seest mõnusalt mahlane kook valmib kiiresti ning vähese vaevaga. Kindlasti proovi hõrgutist jäätisega!

 

Tainas:

150 g jämedaid kaerahelbeid

250 g jahu

100 g fariinisuhkrut

0,25 tl muskaatpähklit

200 g külma võid

 

Täidis:

440 g Salvesti pohlamoosi

1 suur õun (ca 150 g õunakuubikuid)

1 sl suhkrut

0,5 sl kaneeli

 

Serveerimiseks jäätist või vaniljekastet

 

Tee nii:

Sega omavahel kaerahelbed, jahu, fariinisuhkur ja muskaatpähkel. Haki juurde väikeste tükkidena külm või ja näpi kõik ühtlaseks puruks. Seejärel suru 2/3 purutainast küpsetuspaberiga kaetud 22×33 ahjuvormi põhja ja küpseta eelkuumutatud ahjus 10 minutit 200 ºC juures.

Lõika õun väikesteks kuubikuteks. Seejärel määri eelküpsetatud põhjale pohlamoos ja puista peale õunatükid. Raputa õunatükkidele suhkur ja kaneel ning viimaks allesjäänud purutainas. Küpseta ahjus 30 minutit 200 ºC juures. Lase jahtuda ning serveeri jäätise või vaniljekastmega.

 

 

Retsepti on koostanud Liisi Laanemäe.
Liisi blogi: http://liisil.blogspot.com.ee