Maitsvad retseptid

Maitsvad retseptid

Maitsvad retseptid

Kapsa-kruubihautis

Tõeline talvetoit esiisade retseptivaramust, millele lisaks kapsale-kruubile annab maitset ka parajalt pruun peekon. Toitev hautis valmib imelihtsalt ning on oodatud külaline igal talvisel pidulaual.

 

Vaja läheb:

300 g läbikasvanud peekonilõike

1 sibul

2 dl odrakruupe

0,5 l keeva vett

530 g Salvesti praekapsast

200 ml rõõska koort

soola

 

Tee nii:

Tükelda peekon kuubikuteks ja tõsta külmale pannile. Seejärel aja pann kuumaks ning pruunista liha. Alanda kuumust ja lisa pannile hakitud sibul ning odrakruubid. Kuumuta paar minutit, lisa pannile kuum vesi ja lase kaanega kaetult tasasel tulel haududa 1 tund kuni kruubid on pehmed. Kui kruubid on pehmed, lisa veidi soola ja praekapsad. Vala peale rõõsk koor, kuumuta keemiseni. Seejärel lase 5 minutit tasasel tulel haududa ning serveeri.

 

 

Retsepti on koostanud Liisi Laanemäe.
Liisi blogi: http://liisil.blogspot.com.ee

Retseptis kasutatud tooted

Kõik Jõuluroad

Pohlakaste apelsini ja ingveriga

Mitmekülgselt kasulike omadustega pohl on pühadelaual juba tuttav tegija. Lisades apelsini ja ingveri näol veidi eksootilisi noote, saame maitsesümfoonia, mis mekib hästi nii liha, vorstide ja miks mitte isegi magustoiduga!

Kodused kotletid Mulgi kapsaga

Mahlased kotletid sea- ja veisehakklihast, mille kõrvale sobivad täiuslikult Salvesti Mulgi kapsad. Toekama kõhutäie saamiseks võib roa kõrvale serveerida veel ka keedetud kartuleid.

Jõuluvürtsidega majoneesiküpsised

Miks mitte kasutada mitmekülgset majoneesi ka magustoitudes! Põneva maitsega krõbedad küpsised valmivad lihtsalt ning sobivad hästi nii kodus pererahvale pakkumiseks kui ka külakostiks viimiseks.