Maitsvad retseptid

Maitsvad retseptid

Maitsvad retseptid

Kitsepiimakreem riivleiva ja murakamoosiga

  • Retseptid
  • Kitsepiimakreem riivleiva ja murakamoosiga

Tähista Eesti Vabariigi 100. aastapäeva maitsva magustoiduga, milles saavad kokku kitsepiim, riivleib ja murakamoos.

 

Vaja läheb:

50 g riivleiba

1 sl võid

1 sl tumedat muscavado suhkrut

200 ml vahukoort

0,5 dl suhkrut

300 g toasooja kitsepiima kreemjuustu

1 tl vaniljesuhkrut

150 g Salvest Meie Mari murakamoosi

1 tl murakalikööri (soovi korral lisa moosi hulka)

 

 

Tee nii:

Kuumuta riivleiba pannil võis. Lisa suhkur ning kuumuta mõni minut, kuni suhkur karamellistub. Tõsta jahtuma.

Vahusta vahukoor suhkruga kohevaks. Sega toasooja kitsepiima kreemjuustu ja vaniljesuhkruga.

Tõsta pokaali põhja riivleiba, seejärel murakamoos (soovi korral maitsesta moosi murakalikööriga), peale kitsepiimakreem. Kaunista riivleiva ja moositäpiga. Naudi!

 

 

Retsepti on koostanud Liisi Laanemäe.
Liisi blogi: http://liisil.blogspot.com.ee

Kõik Magustoidud

Pannkoogitort

Pannkoogitort_retsept
Üllata oma pere pühapäeva hommikul pisut pidulikumalt ning valmista neile pannkoogitort. Pannkoogitordi valmistamine on lihtne, vaja vaid pannkoogid küpsetada, vahele moos ja kohupiimavaht. Siinkohal võivad kindlasti ka lapsed appi tulla. Kaunista tort hooajaliste marjadega.

Purukattega sidrunimuffinid moositäidisega

Purukattega sidrunimuffinid moositäidisega_retsept
Muffinite valmistamine on lihtne ning enamasti on küpsetamiseks kõik vajalik kodus olemas. Sidrunimuffinid on pehmed ja kohevad, sees üllatuseks magus moositäidis. Muffineid katab krõbe purukate. Muffinite kõrvale sobib hästi klaas külma piima.

Liblikamuffinid

Liblikamuffinid_retsept
Vahvad liblikamuffinid üllatavad sööjaid nii välimuselt kui maitselt. Muffinite sees on moositäidis, pealt on koogikesed kaetud pehme toorjuustukreemiga. Tõeline laste lemmik!

Ketšupikook toorjuustuglasuuriga

Ketšupikook toorjuustuglasuuriga_retsept
Koogi salajane komponent on ketšup, mis muudab selle värvuse kelmikalt punaseks ja maitse mahlaseks. Peale valmista toorjuustuglasuur ning kaunista värviliste nonparellidega.

Kamapallimüsli

Kamapallimüsli_retsept
Kodus valmistatud müsli saab just sellisena nagu endale meeldib. Mõnusalt krõmps ja parajalt magus. Serveeri piimaga või sega maitsestamata jogurti hulka.

Õunapannkoogid

Vaid mõnest komponendist saad valmistada laste lemmikud pannkoogid. Pannkookide valmistamiseks saad ära kasutada üleküpsenud pruunitäpilise banaani. Pannkookidesse ei ole lisatud grammigi suhkrut, sest õunapüree ja banaan annavad piisavalt magusust.

Puuviljakook

Hõrk ja kerge puuviljamaitseline kook, millega üllatada lähedasi ning sõpru. Serveerimisel puista peale tuhksuhkrut, pidulikumal puhul kaunista kook vahukoore ja marjadega.

Puuvilja-müslibatoon

Valmista tervislikuks vahepalaks puuvilja-müslibatoone, mida on lapsel lihtne kaasa võtta ja tühja kõhtu leevendada.

Õuna-saiavormikesed

Mõnus retro-magustoit, milles saad ära kasutada kuivanud saia. Siinkohal on sai asendatud tervislikuma täisterasaia või sepikuga. Mahlast saiavormi on parim serveerida külma piimaga.

Kollane riisipuder

Kuldkollane riisipuder muudab tuju rõõmsaks igal tusasel unimütsil. Puder on laktoosivaba ning sellesse ei ole lisatud suhkrut, pudru muudab kreemjaks kookospiim ja mangopüree annab piisavalt magusust. Soovi korral maitsesta putru veidikese kardemoniga.

Maasika-kausismuuti

Vahelduseks hommikusele smuutiklaasile valmista smuuti hoopis taldrikule. Täienda smuutit vastavalt oma soovile värskete marjade või toitvate kamapallidega.

Ketšupisorbett

Ketšupijäätis on kooslus, mida poelettidelt juba naljalt ei leia. Vürtsikas-tomatine külm amps sobib einekordade vahele maitsemeelte ergastamiseks.

Mangomagustoit kamakreemiga

Krõbedad kaerahelbed ja kreemjas kamavaht - ideaalne kooslus! Lisaks veel värske mangopüree, mis teeb magustoidu mõnusalt eksootiliseks.

Rabarberi-vaarikajäätis küpsisepuruga

Kodus jäätise valmistamine on lihtne ja jäätisemasinat selleks vaja ei lähe. Rammus koorene kondenspiimajäätis sobib ideaalselt hapuka rabarberi-vaarikamoosi ja krõbedate küpsisetükkidega.

Vaarika-mustasõstra mannavaht

Läbi aegade on mannavaht olnud nii laste kui ka suurte lemmikuks. Suvemarjase mannavahu saab mahla asemel valmistada ka vaarika-mustsõstramoosist. Eriti hea koos piimaga.

Maasikasmuuti jäätis

Maasikasmuuti jäätis Salvesti retsept
Maailma lihtsaim ja väga tervislik jäätis valmib Põnni Ökoloogilisest Maasikasmuutist! Smuutijäätis on mahlane, maitsev ning gluteeni- ja laktoosivaba.

Ploomi-kohupiimadessert

Lihtne ja tervislik dessert Põnni ploomipüreest ja kohupiimast, lisandiks marjad või kuivatatud puuviljad. Magusasõbrad võivad kohupiimale lisada ka veidi suhkrut või niristada peale mett.

Kamapallimaius

Kamapallimaius on suurepärane maiustus laste sünnipäevalauale ja meeldib igale lapsele. Valmistamisega saavad hakkama ka väiksemad lapsed, kuid sealjuures tuleb ettevaatlik olla kuuma iirismassi segamisel.

Kaerahelbe purukook pohlamoosi ja õuntega

Koduse maitsega pühademaius, mis annab magusa lõpunoodi igale sinu talvisele einele. Pealt krõbe ja seest mõnusalt mahlane kook valmib kiiresti ning vähese vaevaga. Kindlasti proovi hõrgutist jäätisega!

Pohla-karamellikorvikesed

Noobel välimus, koduselt mõnus maitse! Kui magustoidus kohtuvad kreemjas karamell, siinse piirkonna hapukas imemari ja kohev vahukoor, saab tulemus olla ainult maitsev, tervislik ja põhjamaiselt karge.

Šokolaadi-majoneesitort

Majonees võib olla ka õhtusöögi magusaimate hetkede nurgakivi! Kreemjas šokolaaditort maitseb ja näeb välja nagu tippkondiitri looming ja on meeltmööda igale maiasmokale.