Maitsvad retseptid

Maitsvad retseptid

Maitsvad retseptid

Klassikaline kartulisalat

Eesti pidulaudade tõeline klassika, milleta ei möödu ükski sünnipäev ega aastavahetus! Enne kui kokkama asud, pea kindlasti meeles, et salati õige maitse peitub parimates Salvesti koostisosades.

 

Vaja läheb:

8 keedetud kartulit

500 g keeduvorsti

200 g Salvesti rohelisi herneid

530 g Salvesti salatiporgandit

520 g Salvesti salatikurki

2 sibulat

4 keedetud muna

 

Kaste:

490 g Salvesti Klassikalist majoneesi

500 g hapukoort

soola

pipart

 

Tee nii:

Haki keedetud kartulid, sibul, keeduvorst ja muna väikesteks tükkideks. Nõruta herned, porgandi- ja kurgitükid. Seejärel aseta kõik koostisained suurde kaussi. Sega omavahel majonees ja hapukoor ning maitsesta soola-pipraga. Viimasena sega kaste salati hulka. Enne serveerimist lase salatil vähemalt tund aega külmkapis maitsestuda.

 

 

Retsepti on koostanud Liisi Laanemäe.
Liisi blogi: http://liisil.blogspot.com.ee

Kõik Salatid

Keelesalat

Keelesalat retsept
Aeglaselt pehmeks keedetud veisekeel on traditsioonilise pidulaua roog, mis on serveeritud koos krõbedate kartuliviilude, magusamaitselise õunamahlas marineeritud kurgi ja tervislike kutserni idanditega. Keelesalat pakub vanu häid maitseelamusi tänapäevases võtmes.

Aasiapärane salat rebitud kanalihaga

Aasiapärane salat rebitud kanalihaga retsept
Lase end maitsemeeltel kanda idamaistele radadele aasiapärase salatiga. Aeglaselt ahjus küpseda saanud tummine rebitud kanalihaga salat paitab maitsemeeli barbeque-maitsega, põneva tekstuuri annavad tortilla tšipsid, õunamahlas marineeritud kurk ning teravust lisab tšilli.

Kanasalat sinepikastmega

Lihtne ja toitev krõbedate kanatükkidega salat. Maitsvaks muudab salati kreemjas kaste, mis on kokku segatud maitsestamata jogurtist ja sinepikastmest. Kui kaste tundub liialt vänge, lisa veidi rohkem maitsestamata jogurtit.

Soe kartulisalat sinepise kurgisalatiga

Varasuvine salat värsketest köögiviljadest valmib kiiresti ja on toekas kõhutäis. Salatit saab edukalt valmistada ka õues grillides kartulid ja peekoni kuldseks ning lisaks peenramaalt peotäis rohelist tilli.