Maitsvad retseptid

Maitsvad retseptid

Maitsvad retseptid

Minestrone supp

Tõeline supiklassika, mille valmistamiseks ei pea sugugi meisterkokk olema. Itaaliast pärit paks supp on tuntavalt tomatine ja vürtsikalt aromaatne elamus igale supisõbrale. Buon appetito !

 

Vaja läheb (kuuele inimesele):

1 purk Salvesti Pastakaste köögiviljadega

100 g Tartu Mill Filini piccolo pastat

1 l kuuma vett

4 porgandit

2 tomatit

1 sibul

1 väiksem suvikõrvits

3 sellerivart

1 loorberileht

praadimiseks õli

 

 

Tee nii:

Esimese asjana tükelda kõik köögiviljad. Seejärel kuumuta poti põhjas õli. Hauta hakitud sibul ja porgand madalal kuumusel mõni minut. Nüüd lisa suvikõrvits ja seller, seejärel ka hakitud tomatid ja loorberileht. Hauta mõni minut.

Vala peale pastakaste ja kuum vesi. Keeda tasasel tulel 30 minutit kuni köögiviljad on mõnusalt pehmed. Lisa pasta ja keeda 3–4 minutit kuni pasta on valmis. Serveerimisel puista supil peale maitse järgi supirohelist.

 

 

Retsepti on koostanud Liisi Laanemäe.
Liisi blogi: http://liisil.blogspot.com.ee

Kõik Supid

Vürtsikas tomati-läätsesupp

Täienda tomati-läätsesuppi vürtsidega ja naudi mõnusat kosutust jahedal õhtul. Kookospiim lisab supile kreemisust, peal troonivad krõbedad saiakrutoonid.

Tomati-kikerhernesupp

Valmista lõunaks üks kuum ja toitev supp. Supi valmistamine käib lihtsalt ja kiirelt, kasutades konserv-kikerherneid.

Aasiapärane nuudlisupp

Vürtsikas-hapu supp, milles löövad tantsu tervislikud köögiviljad, hõrgud krevetid, maitsvad šampinjonid ja täitvad munanuudlid. Leemele lisab õige maitse Eestis valmistatud Salvesti tublilt tomatine ketšup.

Koorene lõhesupp krevettidega

Koorene lõhesupp valmib minutitega ning sobib seetõttu hästi argiõhtutel valmistamiseks. Kasutades rõõsa koore asemel kohvikoort, on tulemuseks lahjem ja taljesõbralikum supp.

Värskekapsa-külmsupp

Kuumal suvepäeval pakub mõnusat jahutust keefiriga külmsupp. Supp sisaldab tervislikke aedvilju, maitset lisavad soolakurk ja keedetud muna. Kindlasti kuulub supi juurde tubli peotäis maitserohelist.

Porgandisupp ingveriga

Tervislik porgandisupp, millele annab särtsu ingver. Supi muudab kreemjaks ja eksootilisemaks kookospiim. Kasutades praadimiseks oliivõli ja asendades kanapuljongi köögiviljapuljongiga, sobib supp ka veganitele.

Tomati-hakklihasupp

Tummine ja rohkelt hakkliha sisaldav supp on üks korralik kõhutäis. Ühtaegu toitev ja soojendav supp sobib eriti hästi külmade ilmadega, mil haigused kimbutama kipuvad. Vürtsika toidu austajad võivad lisada hakitud tšillit.

Suitsune hernepüreesupp

Hõrk hernepüreesupp valmib vaid veerand tunniga. Supi kõrvale sobivad krõbistamiseks grissinid või krõbedad saiakuubikud. Lihasõbrad võivad supile lisada ka peekonikuubikuid või suitsulihatükke.

Pühadejärgne kapsasupp

Kui pühadest kõvasti kapsast ja paar tükki ahjulihagi alles jäänud, on aeg anda organismile tahkest toidust pisuke puhkus ja valmistada üks korralik kapsasupp. Kosutav talvine taldrikutäis!