Tulised kanahakklihaga täidetud suvikõrvitsad

- Retseptid
- Tulised kanahakklihaga täidetud suvikõrvitsad
Kui naudid maitsetes teravust ja sinu aias kasvavad suvikõrvitsad, oled sattunud just õige retseptini! Kiiresti valmiv tervislik roog näeb ka kena välja, seega suurepärane serveerimine suvistel lõunasöökidel. Ideaalne retsept kui armastad teravaid maitseid ja suvikõrvitsaid! Kiiresti valmiv ja tervislik roog sobib hästi suvisteks lõunasöökideks.
Vaja läheb:
300 g delikatess kanahakkliha
1 purk Salvesti Teravat grillikastet
2 suvikõrvitsat
1 sl oliiviõli
1/2 sl roosuhkrut
näputäis soola
Tee nii:
Kuumuta ahi 220 kraadini. Alustuseks lõika suvikõrvits pooleks ja kraabi viljaliha lusikaga välja, kuid jäta viljaliha alles. Tõsta seest tühjad suvikõrvitsad ahjuplaadile, nirista peale oliiviõli ning küpseta 15 minutit. Nüüd prae hakkliha ning maitsesta soolaga. Lisa pannile väiksemaks hakitud suvikõrvitsate sisu ning Tuliselt terav grillkaste. Lase kaste keema, lisa suhkur ning pisut soola. Täida suvikõrvitsad hakklihaseguga ja küpseta ahjus 15–20 minutit. Serveeri kuumalt.
Retsepti on koostanud Liisi Laanemäe.
Liisi blogi: http://liisil.blogspot.com.ee
Retseptis kasutatud tooted
Kõik Liharoad
Tacod lihapallidega

Tacod on Mehhiko köögist pärit roog, mis sobib snäkilauale, aga ka suuremale peoseltskonnale. Tacode tegemiseks võid kasutada nii pehmeid kui õhukesi krõbedaid tacotaskuid. Kõik koostisained võid juba varem valmis teha, seejärel jääb vaid tacode kokkuladumise ja söömise rõõm.
Majoneesimarinaadis kanašašlõkk

Mahedamaitseline majoneesimarinaadis kanaliha on kerge ja tervislik valik grilliõhtul. Majoneesimarinaadis kanašašlõkk sobib ideaalselt nii jaanipäeva pidustusteks kui ka argipäeva grilliks. Serveeri värske kartuli ja salatiga.
Pajaroog köögiviljade ja veiselihaga

Pajaroog köögiviljade ja veiselihaga sobib suurepäraselt külmadeks sügisõhtuteks.
Kanakarri riisiga

India-pärane kanaroog on mõnusaks maitseelamuseks ja suurepäraseks kõhutäiteks. Eriti hästi sobib kanakarrit serveerida riisiga.
Pikkpoiss ketšupikattega

Vana hea pikkpoiss on saanud peale tublilt tomatise ketšupikatte, mis peaks meeldima iseäranis lastele. Järgmisel päeval sobib viil pikkpoissi toeka võileiva katteks.
Grillitud lihaveise steik BBQ–kastme ja sparglitega

Tõeline grilliõhtu staar, eriti maitsvaks teeb steigi just Salvesti BBQ-Mustasõstrakaste.
Tomatikastmes kanakoivad grillitud maisi salatiga

Toitvad kanakoivad mõnusas ketšupi-sinepikastmes serveeritud koos suvise grillitud maisi salatiga.
Wrap seafilee ja magus-vürtsika köögiviljasalatiga

Muuda õhtusöök põnevaks pakkudes seafilee ja magus-vürtsika köögiviljasalatiga täidetud wrappe. Tervislikumaks variandiks eelista täisteratortiljasid.
Sealiha sibula- ja majoneesikattega

Aus kodune toit, mida võid au ja uhkusega ka külalistele serveerida. Toitva roa salajane koostisosa on Salvesti Mädarõikamaitseline majonees!
Apelsinitäidisega majoneesikana

Üks korralik krõbedaks küpsenud kana, millele annab maitset lõunamaine magus apelsin. Ahjupraest saab kenasti söönuks terve pere või sõprade seltskond. Kellele koivad, kellele rinnatükk?!