Maitsvad retseptid

Maitsvad retseptid

Maitsvad retseptid

Leitud kokku 0 retsepti

Retseptide kategooriad

Retseptide filtrid

Suupisted

Põnevad ja pilkupüüdvad tervitusampsud erilisteks sündmusteks!

Supid

Supisõbrad, otsige julgelt lusikad välja – põnevad elamused ootavad!

  • Aasiapärane nuudlisupp

    Vürtsikas-hapu supp, milles löövad tantsu tervislikud köögiviljad, hõrgud krevetid, maitsvad šampinjonid ja täitvad munanuudlid. Leemele lisab õige maitse Eestis valmistatud Salvesti tublilt tomatine ketšup.

  • Koorene lõhesupp krevettidega

    Koorene lõhesupp valmib minutitega ning sobib seetõttu hästi argiõhtutel valmistamiseks. Kasutades rõõsa koore asemel kohvikoort, on tulemuseks lahjem ja taljesõbralikum supp.

  • Värskekapsa-külmsupp

    Kuumal suvepäeval pakub mõnusat jahutust keefiriga külmsupp. Supp sisaldab tervislikke aedvilju, maitset lisavad soolakurk ja keedetud muna. Kindlasti kuulub supi juurde tubli peotäis maitserohelist.

  • Porgandisupp ingveriga

    Tervislik porgandisupp, millele annab särtsu ingver. Supi muudab kreemjaks ja eksootilisemaks kookospiim. Kasutades praadimiseks oliivõli ja asendades kanapuljongi köögiviljapuljongiga, sobib supp ka veganitele.

  • Tomati-hakklihasupp

    Tummine ja rohkelt hakkliha sisaldav supp on üks korralik kõhutäis. Ühtaegu toitev ja soojendav supp sobib eriti hästi külmade ilmadega, mil haigused kimbutama kipuvad. Vürtsika toidu austajad võivad lisada hakitud tšillit.

  • Suitsune hernepüreesupp

    Hõrk hernepüreesupp valmib vaid veerand tunniga. Supi kõrvale sobivad krõbistamiseks grissinid või krõbedad saiakuubikud. Lihasõbrad võivad supile lisada ka peekonikuubikuid või suitsulihatükke.

  • Vahemerepärane tomatisupp kana ja pastaga

    Võrratu vahemeremaitseline tomatisupp on kogu pere lemmik. Supp sisaldab ohtralt köögivilju ja tervislikku kanaliha. Supile annab punkti riivitud parmesan.

  • Pühadejärgne kapsasupp

    Kui pühadest kõvasti kapsast ja paar tükki ahjulihagi alles jäänud, on aeg anda organismile tahkest toidust pisuke puhkus ja valmistada üks korralik kapsasupp. Kosutav talvine taldrikutäis!

  • Minestrone supp

    Tõeline supiklassika, mille valmistamiseks ei pea sugugi meisterkokk olema. Itaaliast pärit paks supp on tuntavalt tomatine ja vürtsikalt aromaatne elamus igale supisõbrale. Buon appetito!

Salatid

Üks korralik kreemine salat sobib hästi nii pidusöögiks kui ka argiõhtu lauale!

  • Kevadine salat soolalõhe ja ürdikastmega

    Värske ja kevadine salat mõnusa ürdikastmega, mis on tehtud Salvesti kerge majoneesiga.

  • Kanasalat sinepikastmega

    Lihtne ja toitev krõbedate kanatükkidega salat. Maitsvaks muudab salati kreemjas kaste, mis on kokku segatud maitsestamata jogurtist ja sinepikastmest. Kui kaste tundub liialt vänge, lisa veidi rohkem maitsestamata jogurtit.

  • Maasikasalat mangokastmega

    Kerge suvine salat magusatest maasikatest on mahlane ja värskendav ning kreemja mangokastme valmistamine võtab ainult hetke.

  • Soe kartulisalat sinepise kurgisalatiga

    Varasuvine salat värsketest köögiviljadest valmib kiiresti ja on toekas kõhutäis. Salatit saab edukalt valmistada ka õues grillides kartulid ja peekoni kuldseks ning lisaks peenramaalt peotäis rohelist tilli.

  • Leivasalat avokaado ja munaga

    Kevadiselt värske ja värviline vahepala – eksootiline avokaado ja mungoa idandid serveeritud koos mõnusalt eestimaise täisteraleivaga.

  • Einevõileib peedisalatiga

    Serveeri klassikalist peedi-küüslaugusalatit rukkileival, murenda peale feta juust ja lisa krõmpsud Salvesti Marineeritud kurgiviilud – toekas ja maitsev kõhutäis!

  • Klassikaline kartulisalat

    Eesti pidulaudade tõeline klassika, milleta ei möödu ükski sünnipäev ega aastavahetus! Enne kui kokkama asud, pea kindlasti meeles, et salati õige maitse peitub parimates Salvesti koostisosades.

Pastaroad

Sündinud Itaalias ning palavalt armastatud ka põhjamaises Eestis!

  • Kana-spagetiroog

    Tomatine kana-spagetiroog valmib kiirelt ning vähese vaevaga, kuid on nii maitsev, et pärast tahavad sööjad ka taldrikud puhtaks limpsida.

  • Juustune Bolognese pastaroog

    Salvesti Bolognese kaste, mozzarella, parmesan ja kvaliteetne pasta on kõik, mida vajad selle maitsva makaronitoidu tegemiseks. Mõnusalt juustune pannitäis on garanteeritud nauding igale pastasõbrale!

  • Spagetid tomatikastme ja lihapallidega

    Pastaklassika, mille valmistamisega saab hakkama igaüks. Itaaliapärane eine sobib tervele perele, ning on eriliti suur laste lemmik. kuid aeg on näidanud, et see roog on just laste suur-suur lemmik!

  • Pasta Vahemere ürdikastme ja krevettidega

    Vahemere maitseid kandev krevetiroog, mille eksootilised nüansid saad mahlastest tiigerkrevettidest ning teravuse küüslaugust ja tšillist. See on sinu võimalus serveerida perele või külalistele tõelist gurmeed!

  • Kana-köögiviljapasta mustade oliividega

    Oliivid, vahemere köögikunsti nurgakivi, on oodatud komponent ka siinmail. Sobita oliive kana, pasta ja Salvesti Köögiviljadega pastakastmega ning serveeri maitsev tulemus rukola ja parmesaniga.

  • Kana-pastavorm

    Puhtad ja tervislikud maitsed, mis valmivad hõlpsasti. Selle vormiroa peaosaliseks on Salvesti Primavera pastakaste kanaga, millest õhkub vahemerelise köögikunsti emotsioone. Bravissimo!

Liharoad

Mehised ja maitsvad road terve pere rõõmuks ja korralikuks kõhutäieks!

Kalaroad

Ei pea olema sugugi neljapäev, et võiksid kalast põnevaid roogi luua!

Vormiroad

Pealt krõbedad ja kuldsed ning seest mahlased ja maitsvad!

Taimetoidud

Üks maitsev ja toitev roog võib valmida ka lihata!

  • Maasikasalat mangokastmega

    Kerge suvine salat magusatest maasikatest on mahlane ja värskendav ning kreemja mangokastme valmistamine võtab ainult hetke.

  • Leivasalat avokaado ja munaga

    Kevadiselt värske ja värviline vahepala – eksootiline avokaado ja mungoa idandid serveeritud koos mõnusalt eestimaise täisteraleivaga.

  • Porgandisupp ingveriga

    Tervislik porgandisupp, millele annab särtsu ingver. Supi muudab kreemjaks ja eksootilisemaks kookospiim. Kasutades praadimiseks oliivõli ja asendades kanapuljongi köögiviljapuljongiga, sobib supp ka veganitele.

  • Seene-kapsapirukas

    Pühadelaud, mida ehib pirukas jääb pikaks ajaks meelde! Krõbe, kuldne ja väga-väga maitsev pirukas sobib hästi ka külakostiks, kui pühad su perele või sõpradele külla viivad.

  • Tomatine köögivilja riisivorm

    Suviselt värskete ja kerge roog, millele annab mahlasust Salvesti Hõrkude köögiviljadega pastakaste! Retsept sobib hästi ka taimetoitlaste menüüsse.

  • Ahjukartulid ürdimajoneesiga

    Kuldset, majoneesiselt kreemjad ja küüslaugu ja ürtidega maitsestatud kartulid on oodatud nii argistel einetel kui ka pidusöökidel. Nagu teada, sobib ahjukartul hästi pea igat sorti liha ja kalaga.

Magustoidud

Sinu loodud einete magusad lõppakordid jäävad sööjate hinge kauaks helisema!

  • Maasika-kausismuuti

    Vahelduseks hommikusele smuutiklaasile valmista smuuti hoopis taldrikule. Täienda smuutit vastavalt oma soovile värskete marjade või toitvate kamapallidega.

  • Rulltort maasikatega

    Meie Mari Maasikamoosiga tehtud rulltort on võrratult maitsev magustoit, mis valmib uskumatult lihtsalt.

  • Ketšupisorbett

    Ketšupijäätis on kooslus, mida poelettidelt juba naljalt ei leia. Vürtsikas-tomatine külm amps sobib einekordade vahele maitsemeelte ergastamiseks.

  • Panna cotta rabarberi-vaarikamoosiga

    Itaaliast pärit koorene magustoit hapuka rabarberi-vaarikamoosiga on lausa taevalik maitseelamus.

  • Mangomagustoit kamakreemiga

    Krõbedad kaerahelbed ja kreemjas kamavaht – ideaalne kooslus! Lisaks veel värske mangopüree, mis teeb magustoidu mõnusalt eksootiliseks.

  • Muraka-kodujuustudessert

    Lihtne ja kiiresti valmiv magustoit mesimagusa murakamoosiga.

  • Kihiline toorjuustumagustoit

    Maitsev dessert, millest on raske keelduda. Valmista väikestesse magustoidupokaalidesse või lao koostisosad suuremasse kaussi.

  • Rabarberi-vaarikajäätis küpsisepuruga

    Kodus jäätise valmistamine on lihtne ja jäätisemasinat selleks vaja ei lähe. Rammus koorene kondenspiimajäätis sobib ideaalselt hapuka rabarberi-vaarikamoosi ja krõbedate küpsisetükkidega.

  • Vaarika-mustasõstra mannavaht

    Läbi aegade on mannavaht olnud nii laste kui ka suurte lemmikuks. Suvemarjase mannavahu saab mahla asemel valmistada ka vaarika-mustsõstramoosist. Eriti hea koos piimaga.

  • Kookospiimapuding maasikasmuutiga

    Põnev kooslus kookospiimast, chia seemnetest ja ökoloogilisest maasikasmuutist. Naudi pudingut hommikueineks või üllata külalisi õhtusöögil.

  • Maasikasmuuti jäätis

    Maailma lihtsaim ja väga tervislik ökoloogiline jäätis valmib Põnni Ökoloogiliset Maasikasmuutist!

  • Ploomi-kohupiimadessert

    Lihtne ja tervislik dessert Põnni ploomipüreest ja kohupiimast, lisandiks marjad või kuivatatud puuviljad. Magusasõbrad võivad kohupiimale lisada ka veidi suhkrut või niristada peale mett.

  • Kamapallimaius

    Kamapallimaius on suurepärane maiustus laste sünnipäevalauale ja meeldib igale lapsele. Valmistamisega saavad hakkama ka väiksemad lapsed, kuid sealjuures tuleb ettevaatlik olla kuuma iirismassi segamisel.

  • Kaerahelbe purukook pohlamoosi ja õuntega

    Koduse maitsega pühademaius, mis annab magusa lõpunoodi igale sinu talvisele einele. Pealt krõbe ja seest mõnusalt mahlane kook valmib kiiresti ning vähese vaevaga. Kindlasti proovi hõrgutist jäätisega!

  • Pohla-karamellikorvikesed

    Noobel välimus, koduselt mõnus maitse! Kui magustoidus kohtuvad kreemjas karamell, siinse piirkonna hapukas imemari ja kohev vahukoor, saab tulemus olla ainult maitsev, tervislik ja põhjamaiselt karge.

  • Šokolaadi-majoneesitort

    Majonees võib olla ka õhtusöögi magusaimate hetkede nurgakivi! Kreemjas šokolaaditort maitseb ja näeb välja nagu tippkondiitri looming ja on meeltmööda igale maiasmokale.

  • Jõuluvürtsidega majoneesiküpsised

    Miks mitte kasutada mitmekülgset majoneesi ka magustoitudes! Põneva maitsega krõbedad küpsised valmivad lihtsalt ning sobivad hästi nii kodus pererahvale pakkumiseks kui ka külakostiks viimiseks.

Jõuluroad

Jõuludel ja aastavahetusel kantakse ikka lauale head ja veelgi paremat!

  • Krõbedad pardikoivad kõrvitsasalatiga

    Krõbedad pardikoivad on tõeliseks gurmeeroaks teie aastavahetuspidustuste toidulauale. Lisandiks sobib imeliselt just mahlane kõrvitsasalat koos hapukate granaatõunaseemnetega.

  • Kapsa-kruubihautis

    Tõeline talvetoit esiisade retseptivaramust, millele lisaks kapsale-kruubile annab maitset ka parajalt pruun peekon. Toitev hautis valmib imelihtsalt ning on oodatud külaline igal talvisel pidulaual.

  • Pohlakaste apelsini ja ingveriga

    Mitmekülgselt kasulike omadustega pohl on pühadelaual juba tuttav tegija. Lisades apelsini ja ingveri näol veidi eksootilisi noote, saame maitsesümfoonia, mis mekib hästi nii liha, vorstide ja miks mitte isegi magustoiduga!

  • Magus-hapud praekapsad õunte ja jõhvikatega

    Ka tõelist klassikat saab koduste vahenditega veidi värskemaks ja elavamaks muuta! Magushapu maitseelamus sobib kenasti nii kartuli kui ka kõikvõimalike liharoogadega, mida me siinmail süüa armastame.

  • Kodused kotletid Mulgi kapsaga

    Mahlased kotletid sea- ja veisehakklihast, mille kõrvale sobivad täiuslikult Salvesti Mulgi kapsad. Toekama kõhutäie saamiseks võib roa kõrvale serveerida veel ka keedetud kartuleid.

  • Jõuluvürtsidega majoneesiküpsised

    Miks mitte kasutada mitmekülgset majoneesi ka magustoitudes! Põneva maitsega krõbedad küpsised valmivad lihtsalt ning sobivad hästi nii kodus pererahvale pakkumiseks kui ka külakostiks viimiseks.

Joogid

Mõnusalt mahlased joogid teevad iga päeva päikseliseks!